divendres, 9 de setembre del 2011

Què hi fa un mamut en un camió?

Doncs, el mateix que en un cotxe: viatjar, veure món i recordar a tothom que estem orgullosos de viure a Viladecans i que aquest és lloc de Mamuts. No n'hi faries cabre un, de mamut, en el teu cotxe? Anima't. Per tres euros pots fer realitat el teu somni. Em trobaràs a la Llibreria Els Nou Rals i a Can Batllori.

M-A-M-U-L-L-A-D-A

La segona mamullada: 2011

Festa grossa ahir a la tarda. Quan vaig veure arribar tantíssima gent em vaig espantar. Perquè servidor té capacitat de remullar tot el que se li posi per davant, però la plaça plena espantava. I a més no trobava la cuba de l'aigua. Però va ser genial!!!
Molt de sol, molta calor, molts veïns tirant aigua amb mànegues, galledes, ampolles... Nens de mesos, avis, joves, nois amb cadira de rodes, persones amb discapacitat, àvies, viladecanencs de tota la vida, nouvinguts, veïns de Gavà, el Prat, Begues, Barcelona (sí, a Barcelona, vés per on, tinc una colla de fans). Bona música, molta alegria. Pixats del mamut amb alcohol, pixats per a nens. I al final la lluita dels grocs i els negres. Sembla, però, que va guanyar la corda, que ja és dir, perquè es va trencar dues vegades.
Molta gent m'ha felicitat, però certament el mamut no seria ningú sense el vostre entusiasme. Gràcies a tots. Visca Viladecans, visca la Festa Major!
I si voleu veure el reportatge de Viladecans Televisió, aquí el teniu.

Ambient de Festa Major


El del Pregó d'enguany, sens dubte. En pocs anys hem passat d'un acte més aviat protocolari amb poca participació a un acte massiu, on, també, hi ha indignats, però sobretot canalla i gent amb ganes de passar-s'ho bé i de començar les festes. Corrent el risc de ser poc modest jo diria que hi tinc alguna cosa a veure.
La plaça comença a portar els meus colors durant la Festa Major: domassos amb el mamut als balcons, fotografies meves a algunes botigues, el mocador al coll de molta gent. I enguany convidats d'honor: els gegants de la ciutat i, fins i tot, geranis al balcó, nous de trinca, si és que es pot dir així.
Pregó del senyor jutge de pau, Secundí Roca, president de l'Agrupació Fotogràfica de Viladecans, que enguany celebra els 50 anys d'existència. M'ha agradat molt, i també veure que hi havia molts, molts fotògrafs per metre quadrat.
Quan s'ha acabat el pregó han començat els meus cinc minuts de glòria: aquest any he entrat a la plaça estirat pels meus amics més estimats: un grup de nens i nenes, amb cintes grogues i negres. I amb una escorta formada pels tres exploradors que em van trobar: en Joan, la Sales i en Sebastià. Un cert animador amb la cara enfarinada ha aconseguit que tothom ballés el Patatuf, acompanyats pels grallers de Viladecans (que no paren, no paren). En fi, servidor, només de veure la cara dels més petits, ja m'alegro d'haver tornat a Viladecans. Amics, amigues: Visca la Festa Major!!!!
Per cert, els de la meva colla m'informen que han fet curt de mocadors: que n'han distribuït 2600 i que s'han exhaurit. Moltes gràcies a tots!

dissabte, 3 de setembre del 2011

Viladecans ple de mocadors




Aquest matí, primera Cercavila del Mocador del Mamut de Viladecans de la història. Un èxit. Potser no érem 3000 a la cercavila, però ens hem fet un tip de riure, hem venut uns 200 mocadors, a 50 cèntims la peça, i hem visitat la major part dels nostres Mamutaires d'Honor (Mamutaire d'honor: comerç, partit o entitat que ens ajuda econòmicament amb 50 €; en justa compensació els donem 25 mocadors perquè els distribueixin entre els seus clients i els fem una visiteta). Alguns ens han convidat a cava, en porró o en got, a pastes seques, a fruits secs. Tot entrava la mar de bé, amb la calor i la caminada!
Un èxit això de vendre els mocadors. La gent es fa càrrec que tenen un cost, i ens els compra, cosa que ens ajuda a recuperar part de la inversió i ens permetrà, segur, fer més activitats.
Ah, i anava acompanyat dels grallers i gralleres de Viladecans, que han fet un gran, gran, paper!
Ara, a veure dilluns com ens anirà a la paradeta que muntarem a la plaça de la Vila, de 6 a 8 del vespre.